Assistent Accountant

Het Perspektief

Administratie-  en belastingkantoor Het Perspektief werkt al sinds 1984 voor zzp’ers en het midden- en kleinbedrijf. Onze dienstverlening bestaat uit het verwerken van de financiële administratie, fiscaal en financieel advies, salarisverwerking en het samenstellen van belastingaangiftes. Hierbij stellen we altijd de klant centraal, denken we proactief mee en schakelen we, indien nodig, ons netwerk van externe deskundigen in. Dit zijn fiscaal juristen, HR-adviseurs, accountants, pensioenspecialisten en notarissen.

Wegens vervanging en groei van ons kantoor hebben wij op korte termijn een vacature voor een:

(Junior) Assistent Accountant (20-32 uur)

 € 1.800 – € 2.600

Profielschets

Je hebt een dienstverlenende instelling, proactieve werkhouding en je bent gericht op ontwikkeling en verbetering, zowel voor de klant als voor Het Perspektief maar ook voor jezelf. Daarnaast neem je het volgende mee:

 • Afgeronde relevante opleiding (minimaal hbo-niveau)
 • Bij voorkeur drie jaar relevante werkervaring binnen een administratie of accountantskantoor
 • Inzicht in financiële administraties
 • Ervaring met aangiftes omzetbelasting en eventueel met inkomstenbelasting (winst) en vennootschapsbelasting
 • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Interesse in automatisering
 • Je bent geïnteresseerd in de primaire activiteiten van zakelijke klanten

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de administratieve zaken van jouw klanten. Het doel is ze ontzorgen, ondersteunen en adviseren. Je verricht onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Periodiek verwerken van boekhoudingen
 • Opstellen, controleren en indienen van de aangifte btw en icp
 • Voorbereidende controle ten behoeve van het samenstellen van jaarrekeningen, aangiften inkomstenbelasting (winst) en vennootschapsbelasting van zzp’ers en mkb-klanten
 • Contact onderhouden met klanten en ze adviseren

Volledig verzorgen van teruggave van BTW voor zonnepaneelklanten

Wat bieden wij?

Een verantwoordelijke functie met een eigen klanten portefeuille, waar je niet alleen verantwoordelijk bent voor de financiële administratie, de jaarrekening en fiscale aangiftes maar ook voor een goede relatie met je klanten. Bij een dergelijke functie, hoort natuurlijk ook een passend salaris. Dit wordt in de selectieprocedure verder afgestemd, omdat dit sterk afhangt van je werkervaring.

Reageer!

Is deze functie jou op het lijf geschreven en zie je toekomst-Perspektief? Dan willen we graag kennis met je maken. Stuur je cv en motivatiebrief naar: dickvanboxtel@hetperspektief.nl o.v.v. sollicitatie Relatiebeheerder. Uit je motivatiebrief moet blijken waarom jij degene bent die wij zoeken.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Dick van Boxtel, telefoonnummer 013-513 3729.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.