foo

Onze diensten

Zonnepanelen

BTW OP ZONNEPANELEN TERUGVRAGEN
Duurzaamheid is goed voor het milieu én uw portemonnee. Zo kunt u onder meer de btw op zonnepanelen terugvragen. Een procedure die loont, zeker wanneer u die laat verlopen via Het Perspektief.

Vraag via ons uw btw terug
Btw op zonnepanelen terugvragen kost u via Het Perspektief maar weinig tijd. U vult het formulier voor btw-teruggave in, begeleidt die van een kopie van uw identiteitskaart (beide zijden) of paspoort en stuurt ook de facturen van de zonnepanelen mee. Zijn alle gegevens compleet, dan melden wij u aan als btw-ondernemer. We vragen voor u de btw terug en zorgen voor ontheffing van uw administratieve verplichtingen. Van extra werk na de teruggave is dus geen sprake.

Voorwaarden voor de Belastingdienst
Wilt u de btw op zonnepanelen terugvragen, dan gelden hiervoor meerdere voorwaarden. Zo moet de Belastingdienst de btw kunnen terugvinden op de factuur, waarvan de tenaamstelling gelijk moet zijn aan die van uw energiecontract. Ook geldt voor de Belastingdienst dat u de zonnepanelen heeft aangeschaft na 20 juni 2013. Houdt u er bovendien rekening mee dat u de btw terugvraagt binnen 5 jaar na aanschaf van de zonnepanelen.

Veel werk uit handen
Heeft u uw aanvraag ingediend, dan moet u voor het kwartaal waarin u de zonnepanelen heeft gekocht een btw-aangifte indienen. Dat geldt ook voor de overige kwartalen van hetzelfde kalenderjaar. Het Perspektief neemt u dit werk uit handen. Wel is het aan u om met een formulier aan te tonen dat u nog steeds in aanmerking komt voor de kleine ondernemersregeling, mocht de Belastingdienst dat navragen.

Btw terugvragen: een rendabele procedure
Het Perspektief verzorgt voor 100,- euro uw procedure voor teruggave van de btw. Dit bedrag is exclusief 21% btw, die we ook voor u terugvragen. Daar staat tegenover dat u voor een installatie van 10 zonnepanelen al snel zo’n 600,- euro aan btw kunt terugvragen. Zo wordt uw vraag om teruggave vooral een heel rendabele.

[Vraag de btw op zonnepanelen terug]

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer