foo

Onze diensten

Aangifte inkomstenbelasting en toeslagen

Ieder jaar opnieuw staat u voor de uitdaging die “aangifte inkomstenbelasting” wordt genoemd. Natuurlijk kunt u inloggen met uw DigiD, de gegevens snel controleren en op verzenden klikken. Dit is prima als u ervan overtuigd bent dat u geen recht heeft op aftrekposten of wanneer het verdelen van bijvoorbeeld de hypotheekrente voor u een fluitje van een cent is. Voor iedereen die hier anders over denkt, wees gerust, wij ontzorgen u graag!

Hoogst haalbare fiscale voordeel
Uit de praktijk blijkt dat er een groot scala aan aftrekposten is waarvan niet iedereen op de hoogte is. Hierdoor kunnen we vaak uw aangifte invullen met een gunstiger resultaat dan dat u zelf zou bereiken.

Toeslagen
Het Pespektief verzorgt ook toeslagaanvragen voor onder meer huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag.

Gegevens aanleveren
U kunt op verschillende manieren uw gegevens aanleveren: dit kan per e-mail, post of u geeft uw spullen persoonlijk bij ons af. Bij downloads vindt u een checklist om na te gaan welke stukken voor de aangifte inkomstenbelasting nodig zijn.

Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met Het Perspektief.

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer