foo

Onze cursussen

Invoeren werkkostenregeling per 1 januari 2015 verplicht!

Er staan u als werkgever een groot aantal wijzigingen te wachten. U kunt een presentatie aanvragen op zowel onze locatie als uw locatie. De kosten hiervoor zijn € 200,- exclusief btw voor maximaal 12 personen op onze locatie. Voor meer informatie hierover en over een presentatie op uw locatie kunt u contact met ons opnemen.

Onderwerpen die zeker aan bod komen:

  1. Hoofdlijnen van de werkkostenregeling;
  2. Het loonbegrip;
  3. Gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen;
  4. De vrije ruimte;
  5. Wijzigingen in WKR met ingang van 2015;
  6. Aanpassingen in financiële administratie;
  7. Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer