foo

Onze cursussen

De nieuwe VAR-verklaring: Verklaring geen loonheffingen

Bent u al even ZZP’er en vraagt u jaarlijks een VAR aan (of wordt deze jaarlijks verlengd) of start u in 2015 als ZZP’er en heeft u een VAR-verklaring nodig, dan verandert er in 2015 iets voor u. Laat u informeren over de wijzigingen voor u en voor uw opdrachtgevers. In twee uur tijd bent u voorbereid op een nieuw jaar waarin u volop aan het werk kunt zonder risico’s voor u en uw opdrachtgever. De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 25,- exclusief btw maar inclusief koffie, thee en water.

Zodra de exacte invulling vanuit de belastingdienst bekend is, zal het inschrijfformulier actief worden.

Meldt u vooraf aan als geïnteresseerde door een e-mail te sturen naar info@hetperspektief.nl.

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer