foo

Onze cursussen

Informatiepresentatie startende ondernemers

Denkt u eraan om te starten of bent u net gestart? Er komen veel zaken kijken bij het starten van een eigen bedrijf, zeker financieel, administratief en fiscaal. Het idee van u is er, nu de uitvoering zo goed mogelijk vormgeven. Om u hierbij te helpen en om u goed voor te bereiden, geeft Het Perspektief kosteloos een presentatie waarbij vele interessante onderwerpen besproken worden.

Onderwerpen die zeker aan bod komen: 

  1. Keuze van rechtsvorm
  2. Welke soorten belastingen zijn er
  3. Wat is een balans en winst- en verliesrekening
  4. Met welke kosten moet ik rekening houden
  5. Auto wel/niet op de zaak
  6. Ondernemersaftrek
  7. Verklaring arbeidsrelatie / Verklaring geen Loonheffingen

Velden met een * zijn verplicht in te vullen!

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer