foo

Onze cursussen

Cursus Startende ondernemer: Financieel administratief en bijbehorende fiscaliteiten

U bent gestart en nu? Wat aan de orde komt, is een verdiepingsslag op de onderwerpen uit de "Informatiepresentatie startende ondernemer" en duidelijke uitleg over wat er komt kijken bij de financiële administratie en facturatie. Tot slot gaan we dieper in op de belastingzaken. Alle informatie die u krijgt, is gericht op de praktische toepasbaarheid.

Onderwerpen die zeker aan bod komen: 

  1. Keuze van rechtsvorm en wat zijn de voor- en nadelen 
  2. Welke soorten belastingen zijn er en wat moet of kan u ermee
  3. Wat is een balans en winst- en verliesrekening
  4. Omzetbelasting
  5. Basisboekhouden: Welke gegevens heb ik nodig
  6. Basisboekhouden: Hoe verwerk ik mijn administratie
  7. Basisboekhouden: Factureren
  8. Basisboekhouden: Belastingzaken

De kosten voor deze cursus zijn € 25,- per dagdeel (middag of avond) excl. btw maar inclusief koffie, thee en water. Helaas zijn op dit moment de cursusdata en indeling (2 of 3 dagdelen) nog niet bekend. Mocht u interesse hebben in deze cursus stuurt u dan een e-mail naar info@hetperspektief.nl. Wij benaderen u dan zodra alle informatie beschikbaar is.

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer