foo

Onze cursussen

Cursussen en presentaties

Het Perspektief heeft kennisoverdracht hoog in het vaandel staan. Door met u kennis te delen, kunt u betere beslissingen nemen of administratieve zaken zelf uitvoeren. Op deze wijze heeft u meer vrijheid en kunnen wij ons bezighouden met hetgeen we het liefste doen, namelijk u adviseren zodat u kunt groeien.

Het Perspektief verzorgt in Tilburg een aantal cursussen en geeft met enige regelmaat presentaties over onderwerpen die interessant zijn voor onze klanten, maar ook voor derden. Ons aanbod bestaat op dit moment uit de volgende presentaties en cursussen:

  • Presentatie werkkostenregeling (WKR)
    De werkkostenregeling vervangt alle verschillende wetten en regels rondom vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Tijdens deze presentatie wordt voor u als werkgever duidelijk welke invloed de verplichte invoering van de WKR heeft op uw bedrijfsvoering, maar ook welke kansen de werkkostenregeling biedt. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

  • Startende ondernemer: informatieve presentatie
    Denkt u eraan om te starten of bent u net gestart? Er komt een hoop kijken bij het starten van een eigen bedrijf, zeker financieel administratief en fiscaal gezien. Laat u informeren over de verschillende rechtsvormen, welke soorten belastingen er zijn, wat een balans- en resultatenrekening is maar ook met welke kosten u rekening dient te houden. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

  • Cursus startende ondernemer: Financieel administratief en bijbehorende fiscaliteiten
    U bent gestart en nu? Zelf uw boekhouding bijhouden of laten doen? Het kennen van de basisprincipes van de verwerking van de financiële administratie en de bijbehorende belastingzaken is altijd belangrijk. Als uw boekhouder of accountant u moet vertellen hoe het met uw bedrijf gaat, is de kans op succes zeer gering. Meldt u aan en ga de uitdaging als starter goed voorbereid aan! Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven

Cursusruimte te huur

De cursusruimte die wij gebruiken, is ook te huur. De ruimte is circa 49 m2 en is in opleidingssetting geschikt voor 12 personen. In vergadersetting is er plaats voor 30 personen. Klik hier voor meer informatie en huurprijzen.

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer