foo

Nieuwsarchief

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen:


Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen €2.300 en €311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van €450. U krijgt geen KIA over investeringen in woonhuizen, zaken die bestemd zijn voor verhuur, personenauto’s, goodwill, concessies en vergunningen. Uw extra aftrekpost is afhankelijk van de hoogte van de totale investeringen. Als u tussen €2.300 en €56.024 investeert, heeft u een extra aftrekpost van 28% van het totale bedrag aan investeringen. Daarboven heeft u recht op één vast bedrag van €15.687 als aftrekpost. Indien u meer dan €103.748 investeert, wordt het vaste bedrag van € 15.687 afgebouwd naar nihil bij investeringen die meer bedragen dan € 311.243.

Tip: Door investeringen naar voren te halen of juist uit te stellen, kunt u extra voordeel behalen.


Welke autokosten zijn aftrekbaar?

Als ondernemer rijdt u in een zakelijke auto of gebruikt u uw privéauto voor zakelijke doeleinden. Welke kosten aftrekbaar zijn en welke fiscale gevolgen beide scenario’s hebben, leest u hieronder.

Zakelijke auto
Rijdt u in een zakelijke auto, dan behoort deze tot uw ondernemingsvermogen en zijn alle autokosten ook voor rekening van uw onderneming. U mag de kosten dan aftrekken van de winst. Gebruikt u uw zakelijke auto ook privé, dan moet u voor het privégebruik een bedrag verrekenen met de autokosten van uw onderneming door middel van de zogenoemde bijtelling. Dit bedrag is afhankelijk van de waarde van uw auto, de CO2-uitstoot en wanneer het kenteken is afgegeven. Alleen als u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met uw zakelijke auto, hoeft u niets te verrekenen. U dient hiervan wel een sluitende kilometerregistratie te hebben.

Privéauto voor zakelijk gebruik
Gebruikt u uw privéauto voor zakelijke doeleinden, dan zijn de autokosten niet aftrekbaar. U mag echter wel €0,19 per kilometer aftrekken van uw opbrengst voor de zakelijke ritten die u met uw privéauto maakt. Ook mag u de btw over het onderhoud en gebruik aftrekken voor zover u de auto gebruikt voor belaste omzet. Wij hanteren hierbij de richtlijn om alleen btw terug te vragen wanneer u meer dan 10% zakelijk rijdt. Vanaf dit percentage is het terugvragen ons inziens pas de moeite waard. Om de btw te kunnen terugvragen, hebben wij van alle kosten (brandstof, onderhoud, tol en parkeren) de bonnen met btw nodig. Verder is van belang dat u van het betreffende jaar de kilometerstanden van 1 januari en 31 december weet en dat uit uw administratie blijkt hoeveel kilometers u zakelijke en privé heeft gereden.

Als u klant bent bij Het Perspektief, ontvangt u binnenkort een vragenlijst met informatie over welke gegevens wij van u nodig hebben voor een juiste verwerking.


Prijswijziging Het Perspektief per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 verhoogt Het Perspektief het uurtarief naar €62,50. Voor abonnementen die langer dan 6 maanden lopen, worden de kosten verhoogd met 3%. Sinds 2014 hebben wij de prijzen niet meer verhoogd. Onze kosten zijn de afgelopen jaren echter dusdanig gestegen, dat wij nu genoodzaakt zijn om dit door te berekenen in onze tarieven.

 

Heeft u vragen over de informatie in deze nieuwsbrief, neemt u dan gerust contact met ons op.


Alle medewerkers van Het Perspektief wensen u fijne feestdagen en een mooi, gezond en succesvol 2018!

31-03-2017

Van VAR naar DBA… naar huis?

Hoe zit het nu écht? Wat is er gebeurd met de VAR? En wat is het nut van een modelovereenkomst? Wat is het doel van de Wet DBA? Waarom zijn opdrachtgevers huiverig om zzp’ers in dienst te nemen? En wat kunt u als ondernemer doen?

Lees meer

05-12-2016

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u investeert in bedrijfsmiddelen voor een bedrag tussen € 2.300 en € 311.243. Er geldt een minimum investeringsbedrag per bedrijfsmiddel van € 450.

Lees meer

05-12-2016

Ondernemer of hobbyist?

Wanneer is iemand ondernemer? En wanneer een hobbyist? Het is voor de Belastingdienst vaak een grijs gebied. Bij welk aantal opgeknapte fietsen die verkocht worden via Marktplaats wordt een hobbyfietsenmaker een echte ondernemer?

Lees meer